George Lucas droeg bij aan ‘Solo: A Star Wars Story’

Interessant nieuws over Solo: A Star Wars Story. Niet alleen werkte regisseur Ron Howard aan de productie, ook blijkt George Lucas een beetje meegeholpen te hebben. Dat vertelde Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy in een special van Entertainment Weekly over de spin-off.

“[Georg]e was van plan om gewoon even langs te komen en hallo te zeggen, maar bleef vijf uur,” aldus Kennedy. “Er zit zelfs een klein moment in een scène waarop – en ik kan je helaas niet vertellen wat het is – maar in de millennium Falcon, toen zei George van: Han zou dit niet doen. Het is eigenlijk best een grappig stukje en daar moeten mensen vast om lachen. En Ron stond toevallig bij de monitor en niet bij de Falcon en vond het een geweldig idee, waarop hij naar binnen rende en iedereen vertelde wat George wilde. Dus dat was behoorlijk cool. Ik denk dat George daar een goed gevoel bij heeft. Hij kon de personages weer zien, en hij zag er comfortabel uit, vooral met Ron daar en dat was leuk voor hem.”

Dus: ondanks dat de bijdrage van Lucas, bedenker van de franchise, miniem is, zal zijn invloed toch op de een of andere manier te zien zijn. Vanaf 24 mei in de bioscoop.

Powered by WPeMatico