Comcast serieus over bod op Fox

Half december kondigde Disney ineens aan dat het 21st Century Fox overnam. The Mouse House wilde daar in totaal 52,4 miljard dollar voor betalen en dat bod leek geaccepteerd. Maar voordat die deal gesloten werd, overwoog Comcast om meer te betalen, rond de 60 miljard dollar. Die gesprekken werden toen stopgezet omdat er zorgen waren over de mededingingswet, maar worden nu weer gevoerd.

The Wall Street Journal meldt dat Comcast nu aan het kijken is om een voorstel voor te leggen aan de aandeelhouders. Die zouden mogen stemmen en daarna wil men het voorstel aan Disney voorleggen. De gedachte is dat Comcast meer kans maakt dan Disney om Fox over te nemen, vooral omdat het niet zo’n grote studio is.

Wel heeft Comcast al flink wat eigendommen: Universal Pictures, NBC, Illumination Entertainment en DreamWorks Animation. Toch gelooft men dat er meer kans van slagen is, simpelweg vanwege het kleinere marktaandeel. Disney heeft 21,8 procent van de filmmaker in handen, Universal 13,8 procent en Fox 22 procent. Daarmee zou een overname van Fox door Comcast minder disruptief zijn.

De komende dagen zal er vermoedelijk gekeken worden naar het eventuele voorstel van Comcast en de kans van slagen. Interessant is het wel: de slagcast van Comcast en Disney komen tegenover elkaar te liggen.

Powered by WPeMatico